Willemsbrug

Van brug TTOTT lamp (KLEIN)

Rotterdam, Willemsbrug, 2018
Tijdens de renovatie van de Willemsbrug werden enkele staalconstructies vervangen. Zo zijn de bordessen, kooiladders en leuningen op beiden 50 meter hoge pyloonkoppen compleet vernieuwd. De robuuste stukken staal, lagen al op pallets klaar om afgevoerd te worden. 
TTOTT liet dit prachtige materiaal echter niet zomaar verdwijnen en verwerkte het tot unieke lampen. Het reststaal werd gestraald, in stukken geslepen en opnieuw geverfd in het originele Willemsbrug-rood. Nét als de brug zelf.

Details: Geschikt voor gebruik binnenshuis. Afmetingen: 14 cm hoog, 14 cm breed en 9 cm diep. Gewicht: 3 kg. Incl. sfeervol LED-lampje (E27).

Let op! Eenmalige oplage van 180 stuks! Eenmaal uitverkocht, wordt deze niet meer gemaakt!

€ 285,00

De Willemsbrug is na ruim 35 jaar dringend aan onderhoud toe.
De gehele Willemsbrug wordt gestraald en opnieuw geschilderd in de oorspronkelijke Robijnrode kleur. Tevens wordt de brug voorzien van energiezuinige LED verlichting. De gehele renovatie neemt ongeveer een jaar in beslag.

De markante rode Willemsbrug (1981) verbindt het stadscentrum met het Noordereiland.
De huidige brug is de tweede Willemsbrug. De eerste werd in 1878 opengesteld en vernoemd naar koning Willem III. De tweede en huidige Willemsbrug stamt uit 1981.

Mijn vader Willem is een geboren en getogen Rotterdammer. Vroeger zei ik altijd: Papa, zullen we even over jouw brug rijden? Dan reed hij om en reden we met het hele gezin over “zijn Willemsbrug”. Hij wordt dit jaar 60, een geweldig cadeau!
Maaike

In de media