VIDEO | Rotterdammers brengen ode aan 40 jarige Willemsbrug

2 juli 2021 13:19

De Willemsbrug bestaat 40 jaar. Al die jaren verbindt het Rotterdammers van Noord en Zuid via het Noordereiland. Tijd voor een ode aan de mooie rode brug.

“Voor mij is het elke dag een rustmoment. Ik loop er s’ ochtends overheen en s’ middags weer terug”, zegt een wandelaar op de brug. “In de nacht zijn er van die rode lampen en dat ziet er heel mooi uit”, vertelt een andere voorbijganger. “De fietstochten naar boven en beneden zijn mijn mooiste herinneringen. Naar boven afzien en naar beneden: prettig”, lacht een ander. “Als je op de brug staat zie je ook een stadsbeeld dat niet te omschrijven is”, beweert hij.

Jaren geleden werd een deel van de Willemsbrug gerenoveerd. Daar kwamen behoorlijk wat stukken van af en die werden door ontwerper Linda Post en smid Paulus van der Jagt verwerkt tot lampen. “De Willemsbruglamp is geheel gemaakt van het staal dat afkomstig is van de brug. De Willemsbrug is in 2018 gerenoveerd en daar hebben wij restmateriaal van opgehaald”, legt Linda uit. “Ik heb met name de reling die bovenop de brug staat kunnen gebruiken. De oude is weggehaald tijdens de renovatie vanwege nieuwe regelgeving. Ik vind het heel leuk om dingen her te gebruiken”, legt Paulus uit. “Een buis is een buis. Of ‘ie nu 40 jaar oud is of niet”, betoogt hij. “Wij willen altijd een link houden met het icoon. Dus met de reden waarom het materiaal is vrijgekomen. Bij de Willemsbrug was dat onder meer dat hij opnieuw werd gestraald en gecoat en ook de verlichting werd vervangen door ledjes. Dus het leek ons een mooi bruggetje om er dan ook lampen van te maken”, knipoogt Linda.

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Lees nog meer