Openingsceremonie songfestival in de Cruise Terminal: de gouden loper gaat uit

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam krijgt op 10 mei een feestelijke opening in de Cruise Terminal Rotterdam. De 41 verwachte delegaties arriveren bij de feestlocatie op de Wilhelminapier over een ‘circulaire loper’, die is gefabriceerd van hergebruikte tapijttegels. ,,We gaan er een spetterende show van maken’’, zegt Jelmar van der Wel van de Cruise Terminal Rotterdam.

Marcel Potters 11-03-20

Nadat eerder de locaties van de after-party’s (Maassilo) en de Eurovision Village (Binnenrotte) bekend werden gemaakt, is het nu de beurt aan de plek waar het feestelijke startschot wordt gegeven van de muzikale feestweek. De Cruise Terminal Rotterdam was al lang kanshebber om dit bijzondere partijtje in huis te halen, maar dat maakt de trots er bij het management niet minder om.

,,Het is een prachtige plek met een uniek uitzicht en er zijn veel bijzondere verhalen aan verbonden’’, meldt Van der Wel. ,,Natuurlijk een aankomstplek voor internationale bezoekers van de stad en daarnaast worden er al jarenlang legendarische evenementen georganiseerd.’’

Symbool

In plaats van een traditionele rode loper onthaalt de organisatie de deelnemers, delegaties en gasten van Rotterdam en de omroepen met een gouden loper. Gebruikte tapijttegels worden gerecycled, waarbij het materiaal zijn nieuwe, koninklijke uiterlijk krijgt. ,,De gouden kleur staat symbool voor de waarde van afval. Want in een circulaire wereld is afval goud waard’’, aldus een woordvoerster van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. Het laatste stuk van de loper is in de blauwe kleur van de internationale hoofdsponsor van het liedjesfestijn.

De hergebruikte welkomstmat is in lijn met de hoge klimaatambities die Rotterdam heeft. ,,Rotterdam is hard op weg koploper duurzaamheid te worden. Niet voor niets is onze ambitie om naast een fantastisch feest voor de stad de Rotterdamse editie van het Songfestival zo duurzaam mogelijk te laten zijn. De circulaire gouden loper is daar het symbool van’’, benadrukt wethouder Arno Bonte (GroenLinks, duurzaamheid).

Nadat de Eurovisie-sterren hun hielen hebben gelicht, krijgt de loper weer een nieuw leven. Het Rotterdamse The Talk Of The Town ( TTOTT), dat al eerder producten maakte met restmateriaal van Rotterdamse iconen als De Hef en Willemsbrug, gaat er vervolgens mee aan de slag. ,,Zo kunnen liefhebbers een circulair stukje van dit memorabele moment in huis halen. Een blijvende herinnering aan het songfestival én aan het feit dat afval goud waard is’’, aldus de ESF-zegsvrouw.

Bron: ad.nl

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Lees nog meer