Het Oude Luxor

Van stoel TTOTT...

In 1917 lieten twee ondernemers aan de Kruiskade in Rotterdam het Luxor Theater bouwen. Op 22 december openen de deuren als luxe bioscooptheater. Het is op dat moment het grootste bioscooptheater in Nederland. De zaal heeft 1.180 stoelen, met een luxe interieur: dik tapijt, heel zware fauteuils en koperen asbakken in de rugleuningen.

Nog geen 10 jaar later, wordt er opdracht gegeven voor een grondige verbouwing. Aangrenzende panden zijn aangekocht en er wordt een nieuw, modern theater gebouwd met balkon voor 500 stoelen en de lichtgevel.

In de oorlog weet het gebouw de bombardementen als een van de weinige gebouwen te overleven. Na de oorlog worden er naast films ook toneelvoorstellingen en variété vertoond, omdat de Rotterdamsche Schouwburg wel is gesneuveld. Mensen zijn na de oorlog toe aan vermaak en vanaf de jaren '50 komen er steeds meer grote namen en producties naar het Luxor.

In 1972 worden tijdens een grondige verbouwing het balkon verwijdert en heeft de zaal 909 stoelen en de kenmerkende lichtrand.

In 2001 is er het plan het gebouw te slopen en er een nieuw theater neer te zetten. Door geldgebrek start in 2013 een verbouwing. Er komen ruimere foyers, een nieuwe gevel en een restaurant.

Tijdens de verbouwing in 2021, worden de stoelen en loveseats vervangen. Met de nieuwe stoelen wordt het comfort verbeterd én komen er stoelen bij naar ruim 1.000. Het plan is dat de verbouwing in februari 2022 gereed is.

TTOTT liet dit historische materiaal echter niet zomaar verdwijnen en haalde de stoelen en loveseats op en verwerkten deze tot unieke poefjes en bankjes!

Prijs poefjes: €230,-
lengte: 43cm
breedte: 40cm
zithoogte: 46cm
gewicht: 15,8kg
 
Prijs bankjes: €420,- (met embleem €480,-)
lengte: 93cm
breedte: 31cm
zithoogte: 46cm
gewicht: 25,1kg 

(alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw. 10% per verkocht product komt ten goede aan het Oude Luxor.)

- Lancering project: 7-10-2021
- Start verkoop: 29-10-2021

(LET OP: Wegens de vele aanvragen, is het helaas niet meer mogelijk een reservering te plaatsen voor de poefjes. Voor de bankjes (met of zonder embleem) is dit nog wel mogelijk. Graag mailen naar info@ttottdesign.nl)