P.I. Noordsingel

Van celdeur-raam TTOTT sleutelkastje

Bij de bouwwerkzaamheden van De Noordsingel, zijn alleen de buitenmuren blijven staan. Alles in het gebouw is er vakkundig tussenuit gehaald. Zo ook de celdeuren. Door hun zware gewicht was hiervoor nog geen bestemming. Net als de rest van het bouwafval, zouden deze afgevoerd worden.
TTOTT liet dit prachtige materiaal echter niet zomaar verdwijnen en verwerkte de celdeurraampjes tot unieke sleutelkastjes. De raampjes werden gereinigd, naar ontwerp bewerkt en een extra functie (een spiegel), werd toegevoegd.
Kun jij jezelf nog recht in de ogen aankijken?

Details: Geschikt voor gebruik binnenshuis. 
Afmetingen roze/oranje/bruin: 30,5 cm hoog, 29,5 cm breed en 8 cm diep. Gewicht: 4,5 kg. Incl. certificaat met het originele celdeurnummer.
Afmetingen lichtblauw/blauw: 29 cm hoog, 22 cm breed en 8 cm diep. Gewicht: 4,5 kg. Incl. certificaat met het originele celdeurnummer.

Het hout is afgelakt om verkleuring te voorkomen.
De celdeurraampjes kunnen niet open, deze zijn van massief staal.

Let op: Eenmalige oplage. Eenmaal uitverkocht, wordt deze niet meer gemaakt! 

€ 179,00

Rotterdam, P.I. Noordsingel, 2019
Het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam, is één van de oudste justitiële complexen van Nederland. Het complex bestaat uit: de strafgevangenis (1872), het uit 1899 daterende Gerechtsgebouw en het Notarieel archief. De laatste twee zijn Rijksmonumenten.
De gevangenis bood ruimte aan in totaal 340 cellen, verdeeld over vier vleugels van elk drie verdiepingen hoog.

Mijn oma's moeder heeft een paar jaar in de Noordsingel gevangenis 'gewoond'. Zou gaaf zijn, een stukje familiegeschiedenis in huis!
Britte Kramer, journalist/columnlist